Siddy Jobe (Bank Degroof): “Afga-Gevaert heeft eindelijk klare wijn geschonken

Agfa-Gevaert geeft nieuwe aandelen uit aan 3,45 euro, zo werd eerder deze week bekendgemaakt. De emissie wordt gedaan met het oog op mogelijke verdere groeiopportuniteiten, om een verdere diversificatie van haar financieringsbronnen te realiseren en tegelijk haar balans te versterken.

Agfa-Gevaert maakte de voorwaarden bekend die verbonden zijn aan een kapitaalverhoging met voorkeurrecht in de context van het toegestaan kapitaal voor een bedrag van 148.221.522 euro.

De nieuwe aandelen worden uitgegeven aan 3,45 euro per aandeel. Het betreft 42.962.760 nieuwe aandelen met VVPR strips, met dezelfde rechten als de bestaande aandelen.

Het voorkeurrecht, onthecht van de bestaande aandelen op 20 oktober 2010 na sluiting van Euronext Brussels, wordt vertegenwoordigd door coupon nr. 9.

Agfa-Gevaert NV doet dit aanbod met het oog op mogelijke verdere groeiopportuniteiten, om een verdere diversificatie van haar financieringsbronnen te realiseren en tegelijk haar balans te versterken.

Siddy Jobe (Bank Degroof): “Afga-Gevaert heeft eindelijk klare wijn geschonken, op basis van de details over de kapitaalverhoging verlagen we ons koersdoel van 7 naar 6 euro. Het advies opbouwen blijft staan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content