SG Private Banking schrapt koersdoel voor Aegon

Verzekeraar Aegon deed pas drie maanden geleden een beroep op de Nederlandse overheid voor een kapitaalinjectie van 3 mld EUR, zo merkt SG Private Banking.

Hierdoor beschikte de groep over een aanzienlijke buffer voor bijkomende verliezen. De analisten van de bank wezen eerder al op Aegon’s afhankelijkheid van de kredietmarkten en van de VS-economie. Door de verdere uitdeining van crisis zal de groep opnieuw aanzienlijke afwaarderingen moeten boeken op zijn activa over het vierde kwartaal.

Indien de crisis blijft aanhouden in de komende kwartalen valt het niet uit te sluiten dat de groep opnieuw een beroep moet doen op een kapitaalinjectie van de Nederlandse overheid.

De angst hiervoor is de belangrijkste verklaring voor de recente koersval van het aandeel. Aegon is goedkoop maar de vooruitzichten op korte termijn zijn ongunstig.

De winstverwatering kan in het geval van een kapitaalverhoging tegen het huidige koersniveau erg hoog zijn. Daarom schrapt SG Private Banking het koersdoel op Aegon. Het neutraal advies blijft behouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content