Sentiment blijft rotslecht op beurzen, goud veert weer op

De Europese beurzen kregen nogmaals een verkoopgolf te verwerken, met eens te meer behoorlijke verliezen over de ganse linie. Eens te meer waren het de banken die het hardst te verduren kregen, zij dreigen de grootste verliezers te worden van de Europese schuldencrisis.

Wall Street is vandaag op haar beurt lager gesloten, met eens te meer vrij forse verliezen voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 1,24% en 1,51% in het rood, terwijl de Nasdaq een verlies van 2,10% liet optekenen.

Euro moet kaap van 1,27 dollar opgeven

Op de valutamarkten stond de koers van de Europese eenheidsmunt nogmaals onder druk, de beleggers vrezen dat Spanje het niet gaat redden. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2694 dollar betaald of zowat een kwart procent onder dan het slotniveau van gisteren.

Ook staatsobligaties worden nog steeds als veilig beschouwd, het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,702%. Dat is een daling met maar liefst 3% tegenover het slotniveau van woensdag.

Goudprijs veert weer recht

Voor een troy ounce goud werd 1574 dollar betaald, of bijna 40 dollar of ruim twee procent boven het slotniveau van gisteren. Technisch was het goud oververkocht, zodat een opwaartse reactie niet kon uitblijven.

Olieprijs valt terug richting 92 dollar per vat

Ruwe olie (US Crude) werd nog maar eens goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 92 dollar betaald. Het verlies bedroeg vandaag ruim een halve dollar per vat, of iets meer dan een half procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content