SBM Offshore stelt teleur met winst over eerste halfjaar
SBM Offshore heeft half augustus cijfers over het eerste halfjaar van 2012 wereldkundig gemaakt. De resultaten van het bedrijf waren beduidend minder goed dan analisten hadden verwacht.
De grootste zorg van ABN Amro is nu dat beleggers sceptisch blijven over de ontwikkelingen rond het YME-project in Noorwegen. De analisten van de bank volgen SBM Offshore met een houdadvies.
SBM Offshore boekte in het eerste halfjaar van 2012 een nettowinst van USD 157 miljoen, bij een omzet van USD 1,67 miljard. Hiermee wist het concern niet te voldoen aan de verwachtingen van de markt: analisten hadden een nettowinst en omzet van respectievelijk USD 224 miljoen en USD 1,74 miljard becijferd.
De operationele winst viel eveneens tegen: USD 224 miljoen versus een verwachte USD 275 miljoen.
Prognoses voor 2012 blijven gehandhaafd
Het management van SBM Offshore herhaalde de prognoses voor heel 2012 en liet verder weten, circa EUR 400 miljoen te willen ophalen door het afstoten van bepaalde onderdelen.
Met betrekking tot het problematische YME-project in Noorwegen werd vanmorgen geen nieuwe informatie verstrekt; SBM Offshore hoefde in ieder geval geen nieuwe afschrijvingen op dit project te melden.
Zwakke halfjaarcijfers voor SBM Offshore, wat ABN Amro betreft. Wellicht dat de angst onder beleggers voor een nieuwe aandelenuitgifte vanmorgen enigszins is weggenomen, nu SBM Offshore heeft aangekondigd de kapitaalpositie te willen verbeteren door bepaalde onderdelen in de verkoop te zetten.
De analisten van ABN Amro maken zich wel zorgen over de scepsis die mogelijk onder beleggers aanwezig blijft ten aanzien van het YME-project (angst voor nieuwe afschrijvingen op dit project).
Deze angst verklaart ook de huidige lage waardering van het aandeel SBM Offshore. Ondanks de aantrekkelijke waardering van het aandeel, denkt ABN Amro dat het te vroeg is om een positief standpunt in te nemen ten aanzien van SBM Offshore. Het houdadvies blijft van kracht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier