Sanofi krijgt een koopadvies

Op de weekgrafiek bij Sanofi zien we volgens Geert Van Herck van Leleux het koersverloop vanaf 2006 tot vandaag. De koers heeft het verlies van de subprimecrisis nagenoeg goedgemaakt. Van Herck wil vooral de aandacht richten op de koersactie van het afgelopen halfjaar.

De koers kende een daling met zo’n 20%. De belangrijkste fundamentele reden voor dit koersverlies was ongetwijfeld het feit dat beleggers sinds het begin van de zomer volop voor cyclische waarden (met sterke focus op Europa) kozen omdat de macro-economische indicatoren een herstel lieten zien.

Bij de recentste bodem op 68,29 euro zien we volgens Geert Van Herck een positieve divergentie met de RSI-indicator. Dit is vaak de voorbode van een koersherstel wat inderdaad in de daaropvolgdende weken plaatsvond.

Op de daggrafiek ziet Van Herck hoe het koersherstel van de afgelopen weken op een belangrijk punt is aanbeland. Enerzijds is er de horizontale weerstand van 76,26 euro (een combinatie van lokale toppen) en anderzijds test de koers de weerstand van de dalende weerstandslijn van mei 2013.

Zijn advies is dan ook duidelijk : kopen bij een opwaartse uitbraak boven 76,26 euro. De positie kan nog verder versterkt worden bij een verdere uitbraak boven 80,74 euro. Van Herck mikt op een evenaring van de top van mei 2013 op 87,03 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content