Samenwerking Renault met Nissan is voorbeeld van succesvolle samenwerking

Er zijn volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer nogal wat succesvolle samenwerkingen in de bedrijfswereld aan te geven. Renault bijvoorbeeld.

Het Franse bedrijf heeft een 43% belang in het Japanse Nissan. Dat ligt ten grondslag aan de goede verkoopcijfers van met auto’s in de Verenigde Staten.

M aar ook zonder samenwerking kunnen bedrijven het goed doen. Dat zien we aan de verkoopcijfers van BMW.

Dus zoveel somberheid over Europa moet er niet zijn. Wel is het natuurlijk zo dat de waardering van Europese aandelen laag is.

Zeker in verhouding tot Amerikaanse bedrijven. De kans op nog een mogelijke “Nokia” is dan ook aanwezig. En dan wordt er natuurlijk als eerste gekeken naar de telecom sector.

De bekendste naam die rondzingt is Telefónica. Maar ook Orange en Deutsche Telekom behoren tot de mogelijk prooien.

Maar buiten deze sector zijn er natuurlijk ook veel mogelijkheden. In de voeding bijvoorbeeld of in de verzorging. Beiersdorf, maker van Nivea, is een naam die regelmatig opduikt. Maar het omgekeerde kan ook. Europese bedrijven die een Amerikaans of Aziatisch bedrijf overnemen.

Heineken is van dat laatste een voorbeeld. Gezien het gegeven dat veel bedrijven een goede liquiditeit hebben is de kans hierop natuurlijk groot. En zeker als de thuismarkt voor veel bedrijven het beter gaat doen willen zij wel wat gaan overnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content