RWE profiteert van stijgende elektriciteitsprijzen

Het Duitse energiebedrijf RWE gaat via zijn Britse onderdeel in het Verenigd Koninkrijk drie kerncentrales aansluiten op het energienetwerk, zo merkt ABN Amro op.

Daartoe heeft RWE een overeenkomst gesloten met National Grid. RWE is van plan om USD 14,6 miljard te investeren in netcapaciteit in het Verenigd Koninkrijk. ABN Amro heeft een positieve visie op RWE.

De grootste elektriciteitsproducent van Duitsland profiteert van stijgende elektriciteitsprijzen, maar heeft te kampen met stijgende CO2-emisssiekosten omdat het de grootste CO2-vervuiler van Europa is.

De elektriciteitsprijzen op de termijnmarkt hebben een daling ingezet, maar zijn op dit moment nog steeds hoger dan voorheen.

De nog steeds hoge niveaus zijn een goed voorteken, want nutsbedrijven verkopen het grootste deel van hun potentiële elektriciteitsproductie op de termijnmarkt en hebben zich al verzekerd van hoge prijzen voor 2009 en 2010.

Verwacht wordt dat de prijzen hoog zullen blijven omdat de opwekkingscapaciteit aan het afnemen is. Verder zou RWE het meest moeten profiteren van een mogelijke verlenging van de levensduur van kerncentrales. ABN Amro is koper van het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content