RWE inspireert niet met resultaten

RWE rapporteerde onlangs cijfers over het eerste halfjaar van 2012. De winst van RWE kwam iets hoger uit dan verwacht; daarnaast handhaafde de energiemaatschappij de prognose voor heel 2012. Al met al weet RWE echter niet te inspireren: ABN Amro blijft dit aandeel volgen met een houdadvies.

RWE zag de omzet in de eerste zes maanden van 2012 met 1,3% dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op EUR 27,09 miljard.

De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) nam met 9% toe en kwam uit op EUR 5,04 miljard.

Hiermee wist RWE iets beter te presteren dan de markt had verwacht: analisten hadden een EBITDA winst van EUR 4,96 miljard becijferd.

Guidance blijft gehandhaafd

Met betrekking tot heel 2012 heeft RWE laten weten, vast te houden aan de eerder afgegeven prognose: de energiemaatschappij rekent op een gelijkblijvende winst voor rente en belastingen (EBIT), inclusief desinvesteringen.

RWE maakte verder bekend, het belang van 25% in Berlin Wasser te hebben verkocht; deze deal leverde het concern EUR 618 miljoen op. Tevens kondigde RWE aan, dat er na 2014 nog eens een fors aantal arbeidsplaatsen binnen de organisatie zal verdwijnen.

De winstcijfers van RWE over het eerste halfjaar van 2012 lagen circa 2% hoger dan de analistenconsensus. Bovendien herhaalde het concern de prognose voor heel 2012.

Al met al ziet ABN Amro echter weinig reden om enthousiast te zijn over het aandeel RWE. De situatie op de elektriciteitsmarkt blijft moeizaam; daarnaast heeft RWE nog altijd een omvangrijke netto schuldenlast, ondanks het feit dat er inmiddels onderdelen afgestoten zijn. De analisten van ABN Amro voelen zich comfortabel bij het houdadvies voor dit aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content