Rustpauze wat bedrijfsresultaten betreft

Vandaag blijft het relatief rustig wat de bedrijfsresultaten betreft, wat niet abnormaal is voor een vrijdag wanneer het resultatenseizoen al enkele weken loopt.

In Amsterdam komt uitzendkantoor Brunel met de cijfers, in, Parijs zijn de resultaten van Alcatel Lucent de moeite van het vermelden waard. Daarnaast vermelden we nog de cijfers van Beiersdorf en Chevron.

Olieprijs kan rond huidige niveaus stabiliseren

Goldman Sachs ziet een stabilisering van de oliemarkt de afgelopen maanden met een prijs rond 110 dollar per vat voor Brent.

Aan de onderzijde wordt de prijs ondersteund door een krappe markt, terwijl de bovengrens wordt beïnvloedt door het idee dat een prijs boven 125 dollar een aanmerkelijke bedreiging zou vormen voor economische groei.

Het resultaat is dat de marges waarbinnen de prijs zich beweegt steeds kleiner zijn geworden. De huidige prijs is hoog genoeg om de vraag naar olie in bedwang te houden, maar vanaf het tweede kwartaal 2013 ziet Goldman Sachs groei van het aanbod van olie uit non-OPEC landen.

De zakenbank verlaagt derhalve de verwachte prijs voor 2013 van 130 dollar naar 110 dollar per vat. Op de korte termijn blijft 120 dollar echter de verwachting door de huidige krappe markt.

Long/short-aandelenstrategieën bieden wel degelijk voordelen

Long/short-aandelenstrategieën vormen volgens Geoffrey Johnson van PIMCO een beleggingsbenadering die erop is gericht om neerwaartse risico’s te beperken, en tegelijk het opwaarts potentieel zoveel mogelijk te benutten.

Doordat ze geen ‘long only’-beperking hebben, beschikken long/short-portefeuillebeheerders over meer mogelijkheden om rendement te genereren en risico’s te beperken aan de hand van long- en short-beleggingen.

Long/short-aandelenstrategieën hebben voor de lange termijn een lager risico- en volatiliteitsprofiel dan de markt als geheel. Ze benutten volgens Johnson een ruim percentage van prijsbewegingen in opgaande markten, en vice versa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content