Roubini: president Obama moet werkloosheid aanpakken

Wat is de beste aanpak voor de Amerikaanse economie: besparen of investeren in economische groei. Over het antwoord op deze vraag woedt in de Verenigde Staten een hevige discussie.

Op het World Capital Markets Symposium in Kuala Lumpur gaf Nouriel Roubini, voorzitter van Roubini Global Economics en professor aan de universiteit van New York, zijn mening over de kwestie ten beste.

Hij is van mening dat Obama op de eerste plaats de werkloosheid moet aanpakken, want alleen zo kan de consumptie weer aangezwengeld worden. Dat zou moeten gebeuren door de belasting op arbeid te verlagen.

Deze maatregel kan worden gefinancierd door het afschaffen van de belastingverlaging voor de hogere inkomens. Op die manier zou de maatregel geen geld kosten.

In het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China over de wisselkoers van de yuan is Roubini het eens met de Chinese premier Wen Jiabao. Die stelt dat 20% van de exportgerichte Chinese bedrijven failliet zou gaan wanneer de maatregel wordt ingevoerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content