Roche speelt hoog spel

Hoewel de markt hoopte op een verhoging tot 95 à 100 USD per aandeel, verlaagde Roche het bod op Genentech van 89 naar 86,50 USD.

Roche speelt volgens SG Private Banking hoog spel. De raad van bestuur van Genentech adviseert niet in te gaan op het bod, dat als ‘vijandig’ bestempeld wordt. Met de overname van de 44% van Genentech die Roche niet bezit, wil het zijn belangen op lange termijn veilig stellen.

Momenteel heeft Roche een voorkeurrecht op nieuwe producten die Genentech ontwikkelt, maar dit akkoord loopt af in 2015. Op korte termijn hangt het prijskaartje sterk af van de resultaten van een studie met het sterproduct Avastin als tweedelijnsbehandeling van dikkedarmkanker.

Die resultaten worden in mei/juni gepubliceerd. De overnameperikelen weerhouden SG Private Banking ervan het houdenadvies op Roche te verhogen. Inmiddels verlengden de familiale aandeelhouders van Roche hun gezamenlijk stemakkoord, zodat een overname van Roche uitgesloten is.

De topman van Novartis, dat 33% van de stemrechten van de holding bezit, had vroeger zijn hoop gesteld op een fusie. Het Roche-pakket is voor Novartis dan ook niet meer dan een financiële belegging, aldus SG Private Banking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content