Roch Doliveux (UCB): “Laatste fase is bereikt om biofarmaceutische leider te worden”

UCB maakte vandaag zijn geconsolideerde jaarlijkse financiële resultaten voor 2010 bekend: 2010 was opnieuw een jaar van sterke prestaties en resultaten.

De nieuwe geneesmiddelen Cimzia®, Vimpat® en Neupro® kennen een sterke groei -met meer dan EUR 400 miljoen aan netto-omzet in 2010- en alle nieuwe producten in ontwikkeling bereikten tijdig hun klinische mijlpalen.

Niet alleen maakte het bedrijf vorderingen met alle projecten in de laatste fase van de pijplijn, maar het breidde zijn pijplijn ook uit met producten in de vroege fase van ontwikkeling dankzij de prestatie van de afdeling UCB NewMedicines.

Er werd ook enorm veel vooruitgang geboekt op het gebied van innovatie en efficiëntie, met nieuwe strategische allianties en een geoptimaliseerd productienetwerk. Op die manier is UCB erin geslaagd om zijn sterke basis voor duurzame groei in de toekomst te verzekeren.

Topman Roch Doliveux gaf de volgende toelichting op de financiële resultaten voor 2010: “Na het jaar 2010 met sterke resultaten, heeft UCB nu de laatste fase bereikt om een patiëntgerichte wereldwijde biofarmaceutische leider te worden en dit dankzij de intense groei van onze nieuwe producten en een veelbelovende pijplijn. De sterke groei van Cimzia®, Vimpat® en Neupro® zal in grote mate – maar niet volledig – de gevolgen kunnen goedmaken van de laatste golf van belangrijke octrooien die in 2011 zullen verstrijken”, zei Roch Doliveux, CEO van UCB. “Na 2011 worden er voor meer dan tien jaar geen belangrijke octrooien meer verwacht die moeten verstrijken. Op die manier kunnen dan Cimzia®, Vimpat® en Neupro® de groei van UCB ondersteunen terwijl de nieuwe producten in de pijplijn de groei gaan opdrijven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content