Reusachtige diamantenvondst in Rusland zal diamantenprijs niet doen dalen

Het bericht stond eerst te lezen in de Christian Science Monitor en werd nadien bevestigd. Rusland maakte bekend dat er een reusachtige diamantenvondst was gedaan in, hoe kan het ook anders, Siberië. Maar eigenlijk was er sprake van oud nieuws, de vondst werd al rond 1970 gedaan.

Ze werd echter door de Sovjet-regering jarenlang geheim gehouden. De diamanten werden gevonden onder een krater die 35 miljoen jaar geleden werd geslagen door een asteroïde met een diameter van 100 meter.

Volgens het Novosibirsk Institute of Geology and Mineralogy zijn de gevonden diamanten twee keer zo hard als gewone. Nikolai Pokhilenko van het instituut sprak van miljarden karaten onder de oppervlakte van Siberië.

Geen juwelenkwaliteit

De Hasseltse juwelier Denis Van Esser hoorde van de vondst en ging op onderzoek. Het verhaal leek te mooi om waar te zijn en dat bleek uiteindelijk ook het geval. De vondst werd inderdaad bevestigd, de diamanten zijn wel degelijk aanwezig, maar ze zijn helaas niet van juwelenkwaliteit.

Van Esser merkt op dat we dus niet hoeven te vrezen van een prijsdaling voor diamanten als gevolg van overaanbod op de markt. De prijzen voor diamanten, inclusief juwelen met diamante, vertonen nog steeds een opwaartse trend en dat zal nog wel een tijdje zo blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content