Resultatenseizoen is ten einde

Het cijferseizoen is volgens ABN Amro ten einde gekomen. Kwartaalcijfers van bedrijven kunnen we voorlopig niet meer verwachten. Voor wat betreft macro-economisch nieuws zijn deze week de ogen gericht op het rentebesluit en de aansluitende persconferentie van de ECB.

Deze komen op donderdag, net als cijfers van loonstrookverwerker ADP die een indicatie van de werkloosheid in de Verenigde Staten geven.

Op vrijdag komen in de VS dan de maandelijkse werkloosheidscijfers die een belangrijke indicator zijn voor de stand van de groei van de Amerikaanse economie.

Verder kunnen we volgende week inkoopmanagerscijfers verwachten van China, Duitsland (beiden maandag) en de VS (dinsdag). Op woensdag worden detailhandelsverkopen in de Eurozone bekendgemaakt, een belangrijke indicator voor de Europese groei.

Ook op woensdag wordt in de VS het zogenoemde Beige Book gepubliceerd. Dit rapport, dat 8 keer per jaar verschijnt, geeft een indruk van de huidige economische situatie in de VS. Maar eerst gaan de Amerikanen genieten van een lang weekend want vandaag is het Labor Day en zijn de Amerikaanse beurzen gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content