Resultaten Wal-Mart maar zus en zo

Wal-Mart Stores rapporteerde recent de cijfers over het tweede kwartaal. De resultaten van het detailhandelsconcern waren goed en (iets) beter dan verwacht. Inspirerend was de cijferpublicatie echter niet.

De analisten van ABN Amro denken dat Wal-Mart Stores meer nodig heeft dan solide cijfers om het aandeel een positieve impuls te geven. Het houdadvies van de bank blijft van kracht.

Wal-Mart Stores zag de omzet in het fiscale tweede kwartaal met 4,5% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 113,8 miljard.

Hiermee lag de omzet 2% hoger dan analisten hadden verwacht. Ook qua winst per aandeel (wpa) werd de consensusverwachting (nipt) overtroffen: Wal-Mart Stores boekte een wpa van USD 1,18 (+8,3%) versus een verwachte wpa van USD 1,17.

Groei same-store-sales bleef achter bij de verwachtingen

De groei van de zogenoemde same-store-sales (omzet van winkels die ten minste één jaar geleden geopend zijn) in de VS bleef achter bij de marktprognose: 2,2% versus een verwachte 3,1%.

Wal-Mart verhoogde gisteren de winstprognose voor het fiscale jaar 2013: het bedrij verwacht dat de wpa tussen de USD 4,83 en USD 4,93 zal uitkomen, waar eerder een bandbreedte van USD 4,72 tot USD 4,92 gehanteerd werd.

De verhoging van de prognose was echter geen verrassing voor de markt: er werd onder analisten al rekening gehouden met een wpa van USD 4,93.

Wat ABN Amro betreft heeft Wal-Mart in het afgelopen kwartaal goed gepresteerd. Inspirerend waren de resultaten van het detailhandelsconcern echter niet.

De toename van de same-store-sales viel tegen; de verhoogde winstprognose voor 2013 was bovendien al door de markt ingecalculeerd.

De koers van het aandeel Wal-Mart is sinds begin mei met bijna 25% gestegen; de analisten van ABN Amro denken dat Wal-Mart nu meer nodig heeft dan solide cijfers om het aandeel een verdere opwaartse impuls te geven. ABN Amro blijft Wal-Mart volgen met een houdadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content