Resultaten VS-banken roepen heel wat vraagtekens op

De Amerikaanse beurzen blijven vandaag in de plus noteren, zij het dat van een krachtige beweging absoluut geen sprake is. De belangrijkste indices blijven dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren noteren. Vanavond na het slot van de beurs zijn er nog de kwartaalcijfers van Microsoft.

Bank of America stelt niet teleur, maar vraagtekens blijven

Bank of America Corporation maakte vanmiddag beter dan verwachte resultaten bekend, maar uiteindelijk konden de cijfers de beleggers niet echt bekoren. De koers van het aandeel blijft per saldo dicht bij het slotniveau van gisteren noteren. Blijkbaar weten de beleggers niet goed hoe ze de cijfers moeten inschatten.

Die aarzeling stelden we recent bij wel meer banken vast. Eigenlijk roepen de resultaten van de Amerikaanse banken meer vraagtekens op dan dat ze antwoorden geven op vragen. Het is overigens nooit makkelijk om de resultaten van banken op de juiste manier te analyseren.

In de toelichting op de cijfers zei een woordvoerder van de bank dat de provisies voor verliezen op de kredietportefeuille nooit zo laag was geweest sinds het derde kwartaal van 2007. Anderzijds waren de inkomsten uit trading nooit hoger sinds de overname van Merrill Lynch in 2008.

Joe Terril, president van Terril & Co, was tevreden met de cijfers die Bank of America kwam voor te leggen. Hij signaleerde dat de bank in zowat al zijn geledingen een verbetering te zien gaf. Vooral de verbetering in de kredietenportefeuille werd als een positief signaal ervaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content