Resultaten van cyclische bedrijven vallen voorlopig goed mee

De start van het resultatenseizoen heeft de aandelenbeurs de lang verwachte impuls gegeven, zo merkt ABN Amro op. Vooral de gepubliceerde resultaten van de cyclische bedrijven zoals de chipsector zijn erg sterk.

Bovendien melden deze ondernemingen ook te beschikken over een sterk gevulde orderportefeuille, wat een sterke aanloop is voor de vooruitzichten voor 2011.

De positieve stemming leidde afgelopen woensdag tot een uitbraak van de aandelenmarkt. Niet alleen op de AEX maar ook op andere buitenlandse beurzen.

Op zich is dat volgens ABN Amro opmerkelijk want er was voldoende voeding om het smeulende vuurtje rondom de vermeende valuta-oorlog aan te wakkeren.

Zo liet China opnieuw een recordoverschot op de handelsbalans optekenen en verzwakt de dollar verder vanwege Amerikaanse plannen om de geldmachine (kwantitatieve verruiming) weer aan te zetten.

Komend weekeinde zal blijken of de beleidsmakers van de G20 daadwerkelijk tegenover elkaar staan.

De renteontwikkeling op de geld- en obligatiemarkt tonen echter weinig zorg. De rente is laag en blijkt telkens weer lager te kunnen gaan.

Niet vreemd dat er nu alternatieven in de markt komen om de pijn van beleggers te verzachten. Dat maakt dat de afgelopen week zowel voor de aandelenbeleggers als voor de spaarders en obligatiebeleggers positief afgesloten kan worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content