Resultaten Umicore rustig onthaald op Brusselse beurs

De Europese beurzen zijn vandaag iets hoger geopend, zonder dat er sprake was van grote bewegingen. Verschillende Belgische bedrijven maakten vanmorgen de kwartaalcijfers bekend. Telenet maakte met de resultaten weinig indruk, hetzelfde gold voor Umicore. De koersen van beide aandelen blijven dicht bij huis.

Umicore maakt een uitvoerige evaluatie van verschillende opties voor de verdere uitbreiding van haar Precious Metals Refining- activiteiten.

Op basis van markt – en technische studies en behoudens finale goedkeuring door de Raad van Bestuur, draagt in dit stadium een uitbreiding van de site in Hoboken de voorkeur ten einde een capaciteit van ongeveer 500.000 ton per jaar te behalen.

Dit is een stijging van zo’n 40%. Umicore heeft contact opgenomen met de autoriteiten voor het verkrijgen van de nodige vergunningen.

Het plan houdt investeringen in van ongeveer 100 miljoen euro over een periode van twee jaar.

De investeringen zouden voornamelijk de capaciteit van de smelter en de hoogoven verbeteren en technische verbeteringen omvatten, met inbegrip van diegene die in Umicore’s UHT (Ultra High Temperature) pilootfabriek werden ontwikkeld.

De investeringen zouden Umicore Precious Metal Refining de mogelijkheid geven om verder te bouwen op haar unieke vermogen om de breedste waaier aan complexe materialen, afkomstig uit de hele wereld, te behandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content