Resultaten AB-InBev vandaag blikvangers

Vandaag is het opnieuw een belangrijke dag voor de Brusselse beurs want brouwer AB-InBev maakt de resultaten over het derde kwartaal en de eerste negen maanden van dit boekjaar bekend.

Daarnaast rapporteren in Europa ook nog GlaxoSmithKline, Continental, Kas Bank, Arcelor Mittal, GdF Suez, Total, Orkla, Clariant, Lufthansa en Air France-KLM.

In de Verenigde Staten vermeldt de agenda de cijfers van Citrix Systems, Elisabeth Arden, Affymetrix, Caesars Entertainment, Ballard Power Systems, First Solar, Extreme Networks, Allstate, Murphy Oil, General Motors, Cummins, Cell Therapeutics, BMC Software en Arrow Electronics. Ook heel wat Chinese bedrijven komen met interimresultaten, waaronder Ping An.

Aardgas prijs stabiliseert

De aardgasprijs (november termijncontract) bleef volgens Royal Bank of Scotland op weekbasis zo goed als ongewijzigd (+0,2 procent). De prijzen van de termijncontracten met afloopdatum in 2013 flirtten echter met de grens van 4 dollar.

Opmerkelijk hierbij is volgens Royal Bank of Scotland dat het aantal speculatieve long posities (om in te spelen op een prijsverhoging) zich op het hoogste niveau sinds oktober 2007 bevinden.

De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 51 miljard cubic feet (cf) of 1,4 rocent, zo bleek uit de cijfers van de EIA

(Energy Information Administration). Vooraf werd op een toename met 46 miljard cf gerekend.

De aardgasvoorraden bevonden zich op 15 oktober 5 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder gedaald naar 249 miljard cf of 7,1 procent tegenover 7,8 procent een week eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content