Rente op Franse obligaties op recorddieptepunt als alternatief voor bunds

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de winsten vanaf de opening nog wat verder zijn aangetrokken. De Euro Stoxx 50 noteert inmiddels bijna 1% boven het slotniveau van gisteren, in het geval van de BEL 20 is er sprake van een winst van ongeveer een half procent.

Echte uitschieters zijn er feite niet. De rente op Franse staatsobligaties staat vandaag op een recorddieptepunt, waarbij deze obligaties worden gekocht als alternatief voor bunds.

Het voordeel is dat Franse staatsobligaties meer opleveren dan Duitse, terwijl vanmorgen werd bekendgemaakt dat het consumentenvertrouwen in Frankrijk is gestegen.

Solvay rond verkoop van 50% in Pipelife af

Solvay en Wienerberger hebben de verkoop afgerond van het belang van 50% dat Solvay had in het kapitaal van Pipelife, een van de wereldleiders in kunststofbuizensystemen, aan Wienerberger.

Voor Solvay gebeurde deze transactie op basis van de bedrijfswaarde die 257 miljoen EUR bedraagt voor zijn belang van 50%. In dit bedrag is rekening gehouden met diverse schulden en verplichtingen meer bepaald op het gebied van de pensioenen, geraamd op 85 miljoen EUR.

In ruil voor zijn aandelen heeft Solvay een cashbetaling van 172 miljoen EUR ontvangen, waarvan 10 miljoen EUR bij wijze van speciaal dividend.

Pipelife is een van de wereldleiders in kunststofbuizensystemen. Met 29 productievestigingen en hoofdkwartier in Wenen, Oostenrijk, telt het bedrij 2.600 werknemers in 27 landen en realiseerde het een omzet van 800 miljoen EUR in 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content