Rendementen op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties schieten de hoogte in

De crisis in de Eurozone neemt steeds scherpere vormen aan, zoals vandaag bleek uit de evolutie van de obligatiekoersen in Europa.

De rendementen op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties schoten de hoogte in, waarbij de beleggers massaal vluchtten richting Duitse staatsobligaties.

Italië veilde voor een totaal bedrag van 5,73 miljard euro aan staatsobligaties met looptijden van vijf en tien jaar, wat minder was dan het maximum bedrag van 6,25 miljard euro waarop was gemikt. De veiling kon dus bezwaarlijk een groot succes kon worden genoemd.

Rendementen op Duitse staatsobligaties op recorddieptepunt

John Wraith, fixed- income strategist bij Bank of America Merrill Lynch in Londen, is van mening dat de zaken zonder ingrijpen niet gaan verbeteren.

De crisis neemt dus steeds acutere vormen aan, waarbij Spanje steeds nadrukkelijker in het centrum van de brandhaard komt te staan.

Op de beurs van Madrid zijn de koersen teruggevallen tot het laagste niveau in negen jaar. Daarnaast liep de rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties op tot bijna 6,70%. Buiten de Duitse vielen ook de Finse en de Nederlandse rente terug tot een absoluut dieptepunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content