Rendement op Spaanse overheidsobligaties weer richting 6%

De Europese beurzen zijn vandaag stabiel tot iets lager geopend. De Stoxx Europe 600 opende fracties van een procent lager, van de andere beurzen werden eveneens beperkte verliezen gemeld. Een opsteker was Carrefour, dat in reactie op meevallende omzetcijfers fors hoger opende.

Ook de Brusselse beurs opende lager, met een verlies dat voor de BEL 20 oploopt richting een half procent. Echt opvallende bewegers zijn er in feite niet, maar Bekaert, KBC en Umicore geven alle drie toch ongeveer anderhalf procent prijs. Geen enkel BEL 20-aandeel opende fors hoger.

De verlaging van de Spaanse kredietrating door Standard & Poor’s heeft op het eerste gezicht geen grote gevolgen, tenminste toch niet voor de koers van de euro.

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie steeg anderzijds 12 basispunten tot 5,884%. De kaap van 6% komt zodoende weer in het vizier.

Consortium van DP Marine Energy en DEME Blue Energy haalt opdracht binnen

Het consortium van DP Marine Energy en DEME Blue Energy (DPME/DBE) sleepte, naast het West Islay Tidal Energy Project in Zuidwest Schotland, een overeenkomst tot leasing van The Crown Estate in de wacht voor een getijdenenergieproject van 100 MW voor de Noordwestkust van Antrim ter hoogte van Fair Head, Noord-Ierland.

Beide projecten ontwikkelen een aanzienlijke energieoutput in de getijdenwateren tussen de Noord-Atlantische Oceaan en de Ierse Zee en maken deel uit van het North Channel resourcegebied.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content