Rendement op Italiaanse staatsobligaties schiet opnieuw de lucht in

Het rendement op Italiaanse staatsobligaties bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen vier maanden nadat Italië op een veiling van staatsobligaties er niet in slaagde om het maximum geviseerde bedrag op te halen. Anderzijds viel het rendement op Duitse staatsobligaties terug tot een nieuw dieptepunt.

Volgens John Wraith van Bank of America Merrill Lynch worden de beleggers steeds terughoudender om obligaties van landen uit de Europese periferie te kopen.

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie bereikte vandaag een piek op 6,70%.

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, hoewel de beleggers niet verder oplopen. De belangrijkste indices laten verliezen in de buurt van 1% optekenen.

De koers van de euro is inmiddels teruggevallen tot onder het niveau van 1,2450 dollar.

AV Ackermans & van Haaren

Gisteren vond de jaarvergadering van Ackermans & van Haaren plaats. De aandeelhouders keurden het voorstel tot uitkering

van een brutodividend van 1,64 euro per aandeel goed.

Na inhouding van roerende voorheffing bedraagt het nettodividend 1,23 euro per aandeel. De aandeelhouders die genieten van een verlaagde roerende voorheffing (VVPR) hebben recht op een nettodividend van 1,2956 euro per aandeel.

De aandelen zullen vanaf 1 juni ex-coupon worden verhandeld. Het dividend wordt betaalbaar gesteld vanaf 6 juni 2012.

De aandeelhouders keurden tevens de hernieuwing van de bestuursmandaten van de heren Jacques Delen, Pierre Macharis (als onafhankelijk bestuurder) en Pierre Willaert goed voor een periode van 4 jaar.

Alle relevante informatie met betrekking tot de gewone algemene vergadering, met inbegrip van de notulen, is beschikbaar op http://nl.avh.be/ackermans-van-haaren/algemene-vergadering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content