Rendement op Duitse obligaties op dieptepunt voor afgelopen drie weken

Het sentiment op de Europese beurzen blijft vandaag verdeeld, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is. De belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van afgelopen vrijdag, terwijl de verhandelde volumes aan de bescheiden kant blijven.

Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie bedraagt momenteel 1,34%, of 1 basispunt minder dan het slotniveau van vrijdag.

Daarmee staat het rendement op het laagste niveau in bijna drie weken. Voorzitter Jens Weidmann van de Bundesbank verklaarde afgelopen weekend dat het inkopen van staatsobligaties met een verslavende drug kan worden vergeleken.

Nogmaals hoogtepunten uit kwartaalbericht CFE

Tijdens de vergadering van 23 augustus 2012 heeft de raad van bestuur van de Aannemingsmaatschappij CFE de rekeningen van het eerste semester 2012 bestudeerd en afgesloten. Verleden week werd het kwartaalbericht bekendgemaakt. Dit waren de hoogtepunten:

De geconsolideerde omzet van het eerste semester 2012 bedraagt 906 miljoen euro, hetzij een stijging met 4% in vergelijking met het eerste semester van het boekjaar 2011 (870 miljoen euro). Dit is voornamelijk het gevolg van een stijging met 10% van de omzet van DEME.

Het gedaalde operationele resultaat bedraagt 29,4 miljoen euro (39,1 miljoen euro in het eerste semester van 2011) voornamelijk als gevolg van een gebrek aan activiteit binnen de pool bouw en van de onderbezetting van de vloot van DEME tijdens het eerste kwartaal.

Als gevolg daarvan bedraagt het nettoresultaat aandeel van de groep 13,9 miljoen euro (26,2 miljoen euro in het eerste semester van 2011).

De toename van de netto financiële schuldenlast tot 420 miljoen euro op het einde van het halfjaar weerspiegelt voornamelijk de uitvoering van het investeringsplan van DEME en van een investering in een vastgoed project.

Het orderboek is sterk gestegen (23%) en bedraagt 2.935 miljoen euro (2.382 miljoen euro op 1 januari 2012). Bijna 70% van dit orderboek is uitvoerbaar in 2013 en later.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content