Rendement op 10-jarige Spaanse staatsobligaties op maanddieptepunt

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie is vandaag verder gedaald. Dat rendement bedroeg nog 6,53%, of een daling met 12 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Daarmee werd het laagste niveau sinds 12 juli opgetekend.

Volgens sommige economen is de ontspanning op de obligatiemarkten vooral te danken aan de vakantieperiode, wanneer de verhandelde volumes relatief gering zijn.

Vanaf september zou de spanning rond Spanje echter weer kunnen gaan oplaaien, waarbij vooral oktober een belangrijke maand kan worden.

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, waarbij de koersen in de loop van de sessie verder zijn aangetrokken. Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 zowat 1% in de plus. Met een winst van ruim 5% was Nyrstar de sterkste stijger binnen de index.

Peter Berdowski, CEO Boskalis, gaf vanmorgen volgende commentaar op de halfjaarcijfers:

“In de markt van vandaag hebben we een prima halfjaar neergezet met een recordomzet en een historisch hoog orderboek. Ook de bezetting van de baggervloot was goed. De toevoeging van SMIT werpt duidelijk haar vruchten af – zowel in financiële bijdrage als in nieuwe marktinitiatieven, met name op het gebied van Offshore Energy. De goed gevulde orderportefeuille biedt perspectief voor de bezetting van de schepen in de rest van het jaar. Naar verwachting zullen de marktomstandigheden op korte termijn niet wezenlijk veranderen. Wij zien met name kansen in de offshore energiemarkt en in de havenontwikkelingen.”

Vooruitzichten

De Raad van Bestuur verwacht dat de bedrijfsontwikkeling in het tweede halfjaar, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, in lijn zal liggen met het eerste halfjaar.

Naar verwachting zal de nettowinst over 2012 circa EUR 210-230 miljoen bedragen. De financiële positie van Boskalis is zeer solide. Naar verwachting zal het totale investeringsniveau in 2012 ruim EUR 325 miljoen bedragen en uit de eigen kasstroom worden gefinancierd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content