Recordjaar voor Airbus

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij er sinds vanmiddag niet zo veel is veranderd. De belangrijkste indices noteren licht boven het slotniveau van afgelopen vrijdag. Airbus maakte vandaag bekend vorig jaar orders voor 1619 nieuwe vliegtuigen te hebben ontvangen, waardoor 2013 een recordjaar is geworden.

Voor de Zuidoost Aziatische markten blijft het in 2013 “koffiedik kijken”. De heropstanding van deze legendarische beurzen moet volgens professor Stefan Duchateau immers worden ingeleid door een ommekeer in de vooruitzichten inzake de groei in China.

De economische reus doorworstelt echter een moeizaam transformatieproces waarbij deze natie moet doorgroeien van een investeringsgedreven, lage loon-land (hetgeen het aaneenrijgen van instabiele “boom-bust” impliceert ) naar een consumptiegedreven, meer schokbestendige, economie.

Op zich is dit een haalbare kaart ( tenzij intussen de vastgoedzeepbel uiteen zou barsten, maar de overheid neemt momenteel voldoende bewarende maatregelen om dit te voorkomen). Dit betekent wel dat investeringswinsten in Zuidoost Azië vooral in consumptiegerelateerde bedrijven moet worden gezocht. Vandaar ons accent in deze sector, natuurlijk. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content