Rally op beurzen luidt geen nieuwe structureel stijgende trend in

Zowel de S&P 500 als de STOXX Europe 600 hebben hun koerstoppen van maart/april overschreden. Wat nu?, zo vraagt Geert Van Herck van Leleux zich af.

De afgelopen dagen was het inderdaad zover : zowel de STOXX Europe 600 als de S&P 500 verbeterden hun topkoers van dit jaar met enkele punten.

Geert Van Herck geeft daarbij ruiterlijk dat hij niet verwacht had dat dit ging gebeuren. Dat de beurzen eind mei van dit jaar rijp waren voor een technisch herstel was wel duidelijk.

Dat dit herstel zo ver zou gaan, kwam voor heel wat technisch analisten onverwacht.

Beurzen zijn complex toppingsproces aan het vormen

De vraag die Geert Van Herck nu wil beantwoorden, is of deze rally een nieuwe structureel stijgende trend inluidt. En daarop antwoordt hij toch negatief.

De analisten van Leleux is van oordeel dat de beurzen een complex toppingsproces aan het maken zijn. Vooral het langetermijnpatroon van de S&P 500 dat Leleux in de vorige technische analyse besprak (09 augustus 2012), belooft weinig goeds voor de komende kwartalen.

Temeer omdat de beurzen geen steun krijgen van de economische fundamentals: zo werd onlangs bekend dat in de eurozone het producentenvertrouwen in zowel de industriële als de dienstensector voor de zevende maand op rij kromp.

In China daalt het producentenvertrouwen zelfs voor de tiende maand op rij! Weinig opbeurend nieuws dat voor de omzet- en winstevolutie van de bedrijven niet veel goeds belooft!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content