R. De Groodt (BNPP Fortis): Strategische herziening KBC belangrijker dan resultaten

KBC rapporteert volgende week vrijdag de resultaten over het derde kwartaal. De kans is groot dat de cijfers gaan meevallen, gezien het verbeterde beleggingsklimaat in de verslagperiode.

Rudy De Groodt (BNPP Fortis): “De uitkomst van de strategische herziening zal voor KBC hoe dan ook belangrijker zijn dan de eerstkomende resultaten. Die resultaten gaan waarschijnlijk goed zijn, met een verdere versteviging van het tastbaar eigen vermogen. Ik reken op een gezuiverde geconsolideerde nettowinst van 460 miljoen euro, tegenover een consensusverwachting van 397 miljoen euro.”

De aandacht van de analisten zal vooral uitgaan naar de kredietverliesratio en naar het aantal probleemkredieten tegenover het volledige leenboek. De Groodt: “Sinds de terugkeer van de winstgevendheid in het tweede kwartaal zien we dat de markt zich in toenemende mate focust op de genormaliseerde winstcijfers. In dat kader zal de uitkomst van de strategische herziening van groot belang zijn. Op basis van de huidige grote onzekerheid en van de nog grote risico/rendement verhouding handhaven we een verkoopadvies voor het aandeel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content