Proximedia groeit met 40% in 2008

Proximedia zal in de maand maart 2009 gedetailleerd verslag uitbrengen over de resultaten van het laatste boekjaar dat werd afgesloten op 31 december 2008.

De groep kan nu reeds aankondigen dat het verkoopcijfer van 2008 meer dan 33 miljoen euro bedraagt en gestegen is met 40% tegenover 2007 (23,6 miljoen euro).

De verkoopsresultaten evolueren in stijgende lijn voor alle filialen van de Groep maar Proximedia België blijft de voornaamste “drijvende kracht”: het bedrijf realiseerde alleen en met gemak een verkoopcijfer van 18 miljoen euro.

Met een verkoopcijfer van 5,7 miljoen euro tijdens zijn eerste volledige boekjaar, manifesteert het filiaal Bezoom zich als de vaandeldrager van audiovisuele producties voor KMO’s.

Bezoom heeft zijn personeelsbezetting in 2008 verdubbeld (met meer dan 60 medewerkers), heeft meer dan 1200 nieuwe video’s voor KMO’s geproduceerd en meer dan 150 films gerealiseerd voor large accounts, zoals Electrabel, Baxter, Ichec PME, Lazer, de Belgische Voetbalunie en Bank Degroof.

Eind 2008 heeft de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) zijn vertrouwen in Bezoom hernieuwd. Het filiaal van de Groep Proximedia is er in geslaagd om nieuwe opdrachten in de wacht te slepen, meer bepaald inzake de ontwikkeling en hosting van professionele video’s voor “VDAB TV”.

De omzet van Globule Bleu, dat sinds begin 2008 tot de Groep Proximedia behoort, overschrijdt 3 miljoen euro na de fusie met de filialen Horus en Devstage in juli 2008.

De Nederlandse en Franse filialen behalen dit jaar respectievelijk een verkoopcijfer van 4,8 miljoen euro en 1 miljoen euro.

Het filiaal Online Internet blijft dit jaar op kruissnelheid met een zakencijfer van 1 miljoen €.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content