Procter & Gamble haalt oud-topman terug

Procter & Gamble voert organisatorische wijzigingen door en heeft oud-topman Alan Lafley opnieuw aangesteld. Het aandeel is licht ondergewaardeerd.

Na de tijdelijke herbenoeming van voormalig topman Alan Lafley tot CEO, kondigde het bedrijf een serie veranderingen aan in de organisatie.

Die brachten ook enkele kandidaten over het voetlicht om de hoogste positie permanent in te vullen. Martin Riant (directeur van Global Baby, Feminine en Family Care), Deborah Henretta (directeur van Global Beauty), David Taylor (directeur van Global Health en Grooming) en Giovanni Ciserani (directeur van Global Fabric en Home Care) rapporteren vanaf heden rechtstreeks aan Lafley.

Hetzelfde geldt voor Melanie Healey (directeur Noord-Amerika, Global Hyper, Super en Mass Channel).

ABN Amro denkt niet dat Procter & Gamble zijn koers zal wijzigen, maar eerder het ingeslagen pad blijft volgen dat stoelt op innovatie en meer kostenbesparingen.

De nieuwe topman/topvrouw moet een ferme grip hebben op het omvangrijke productassortiment en geografische spreiding van het bedrijf. Ook moet hij of zij in staat zijn om wereldwijd de troepen aan te voeren. Daaraan schortte het de afgelopen jaren.

De aanstelling van Lafley is in onze ogen tijdelijk totdat een opvolger is gevonden. Het aandeel wordt met een kleine korting ten opzichte van de fair value verhandeld. ABN Amro heeft een koopadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content