Proces van hogere bodems en toppen bij AEX nog intact

Vorige week heeft de AEX opnieuw een stap terug gedaan, maar het proces van hogere toppen en bodems is volgens ABN Amro vooralsnog intact.

Zolang de koers boven de eerste steun (309,13) weet te blijven, liggen de kansen richting het noorden. Om meer opwaarts potentieel vrij te maken zal de AEX zijn kracht moeten laten zien door boven 318,18 te breken.

Een dergelijke doorbraak geeft de AEX meer ruimte richting 323 en 340. Onder de steunzone 309/305 verzwakt het technische plaatje van de AEX aanzienlijk.

De doorbraak van de dalende trendlijn heeft de weekgrafiek in neutraal vaarwater gebracht. Vervolgens is direct de aanval ingezet op de vorige top van oktober 2011 (318,18).

Een slotkoers op weekbasis voor de AEX boven dit niveau zou een positief signaal zijn aangezien dan een proces van hogere toppen en bodems van start gaat.

Dit zou dan opwaartse ruimte creëren richting afgerond 323 en 340. De eerste steun wordt gevormd door de laatste koersbodem op 291,35. Bij een terugval hieronder nemen de opwaartse kansen sterk af en is een terugval richting tweede steun 268,74 waarschijnlijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content