Problemen in China zijn nog niet van de baan

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. De BEL 20 noteert zowat een kwart procent boven het slotniveau van gisteren, zonder dat er opvallende uitschieters binnen de index zijn. Veel beleggers houden nog steeds de situatie in China nauwlettend in de gaten, want daar blijft het sentiment bewolkt.

De oplossing voor de Chinese crisis ligt volgens professor Stefan Duchateau voor de hand. Indien de hoge beleidsrente (nu 6%) naar een meer verantwoord niveau van 4% wordt gebracht, dan zal de industrie hieruit voldoende zuurstof kunnen onttrekken om opnieuw aansluiting te vinden bij de historisch hoge groeicijfers.

In het recente verleden kon men zich echter de vraag stellen op de Chinese overheid überhaupt wel geïnteresseerd was in een versnelling van haar industriële groei. Ze leken hun aandacht immers meer te richten op de structurele hervormingen die op lange termijn de Chinese economie beter moesten positioneren op het internationale front. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content