Probleemkredieten Spaanse banken op het hoogste niveau in 18 jaar

De Europese beurzen noteren opnieuw in de plus, zij het dat de ondertoon zeer voorzichtig blijft. Er zijn inderdaad niet zo veel redenen voor veel enthousiasme, de probleemkredieten voor de Spaanse banken bevonden zich vorige maand op het hoogste niveau in 18 jaar.

De EBRD waarschuwde bovendien dat de fallout van de Europese begrotingscrisis de landen uit Oost-Europa en een deel van het Midden-Oosten zwaar kan schaden.

Voorlopig blijven de Europese beurzen nog steeds in de plus noteren, met een winst van ruim een kwart procent voor de Euro Stoxx 50.

De BEL 20 kan een beperkte winst vasthouden, maar maakt een allesbehalve overtuigende indruk. GdF Suez is vast gestemd, AB-InBev krijgt het even hard te verduren. We blikken nog even terug op het bedrijfsnieuws van eerder deze week.

Ablynx gaf eerder deze week een business update voor de eerste drie maanden, afgesloten op 31 maart 2012.

Operationele hoogtepunten:

• Zeven op Nanobody-gebaseerde producten in klinische ontwikkeling voor meerdere therapeutische indicaties

• Als onderdeel van de strategische alliantie met Boehringer Ingelheim werd een tweede kandidaat voor preklinische ontwikkeling geselecteerd, wat resulteerde in een mijlpaalbetaling van €5 miljoen aan Ablynx

• De strategische alliantie met Boehringer Ingelheim werd verlengd met twee jaar tot september 2014, wat een extra van €6,6 miljoen oplevert aan Ablynx

• Het management team werd versterkt met de benoeming van Dr Andreas Menrad, Chief Scientific Officer

• Een uitbreiding van het GMP certificaat voor de nieuwe GMP faciliteiten werd verkregen

Financiële hoogtepunten

• Inkomsten gestegen met 159% tot €10,1 miljoen

• Netto resultaat voor de periode verbetert met 55% tot -€6,2 miljoen

• Positieve netto kasstroom van €1,3 miljoen

• Sterke financiële positie aan het einde van de periode met €85,1 miljoen aan liquide middelen, in pand gegeven geldmiddelen en beleggingen op korte termijn

In een reactie op de business update, verklaarde Dr Edwin Moses, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx: “We hebben dit jaar een uitstekende start genomen en we zien goede vooruitgang op een aantal fronten. Wellicht gebeurde het meest betekenisvolle nieuws na de afsluiting van de periode, toen Novartis in april data presenteerde op het AACR congres in Chicago, waarbij werd aangetoond dat een Nanobody, TAS266, een sterkere anti-tumor werkzaamheid heeft dan conventionele antilichamen. Dit is een belangrijke bevestiging voor ons ganse Nanobody-platform. Novartis heeft een IND ingediend voor TAS266 en er wordt verwacht dat de Fase I klinische studie elk moment zal starten. In het eerste kwartaal hebben we ook sterke vooruitgang geboekt in de klinische studies met zes eigen programma’s in klinische ontwikkeling en het eerste gepartnerde programma met Boehringer Ingelheim boekt vooruitgang om klinische studies aan te vatten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content