Prijzen voor onroerend goed VS moeten terug naar hun lange termijn gemiddelde

De eerste prille signalen die wijzen op een herstel van de vastgoedmarkt in de Verenigde Staten hebben de beleggers opnieuw hoop gegeven. Vraag is echter of die signalen wel betrouwbaar zijn. De vastgoedmarkt in de VS lijkt nog steeds kwetsbaar voor een verdere correctie.

Bij CoreLogic is chief economist Mark Fleming van mening dat de situatie verschilt van region tot regio. In sommige Amerikaanse staten is er inderdaad sprake van een uitbodeming. Dat is met name het geval in Arizona, California en Nevada, waar de prijzen opnieuw stijgen.

Prijzen nog 22% boven langetermijngemiddelde sinds 1890

Maar Fleming wijst er op dat het zeker nog te vroeg is om op koopjesjacht te trekken. Historisch gezien zijn de prijzen nog steeds te hoog, ze bevinden zich nog steeds 22% boven langetermijngemiddelde sinds 1890. Dat betekent dat ze nog verder kunnen corrigeren.

Fleming is van mening dat een correctie verder kan reiken dan de vermelde 22%, want de markten hebben nu eenmaal de neiging om te overdrijven.

Hoe ver de prijzen uiteindelijk nog kunnen zakken, valt moeilijk te zeggen. Het baissepotentieel zou echter nog aanzienlijk kunnen zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content