Presidentsverkiezingen in VS dreigen nek-aan-nek race te worden

Op basis van de futures mag een stabiele tot iets hogere opening voor de Amerikaanse beurzen worden verwacht, de futures op de S&P 500 noteren een fractie van een procent boven het slotniveau van afgelopen vrijdag. Tegenvallende bedrijfsresultaten wogen in de tweede deel van vorige week op het sentiment.

Op 6 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president en dat belooft een spannende aangelegenheid te worden. Volgens een poll georganiseerd door NBC News en de Wall Street Journal zijn Barack Obama en Mitt Romney aan elkaar gewaagd.

Andere polls geven Obama nog een lichte voorsprong. Mogelijk gaat het laatste debat tussen beide kandidaten de doorslag geven. Inmiddels wordt het technische plaatje op de beurzen na de gebeurtenissen van vorige week steeds belangrijker.

Gematigd positief beeld AEX nog steeds intact

Het gematigd positieve beeld is nog steeds intact. Er is volgens ABN Amro opwaarts potentieel richting horizontale weerstandszone 340,21 – 347,00.

In dit koersgebied liggen diverse oude toppen vanaf eind 2011. Zolang er per saldo hogere toppen en bodems gevormd worden, mag naar boven gekeken worden. Houd er wel rekening mee dat de ruimte naar boven beperkt is. Onder 325,35 verzwakt het beeld weer wat.

De weekgrafiek laat nog steeds geen verandering zien. Binnen een meerjarig consolidatiepatroon (hogere bodems/lagere toppen) is stabilisatie zichtbaar.

Binnen het genoemde patroon beweegt de AEX al wekenlang zijwaarts tussen steun 321,77 en weerstandszone 340,21 – 347,00. Boven 347 verbetert het lange termijn beeld. Onder 321,77 moet de index eerst een grotere stap terugdoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content