PostNL verwacht hoger operationeel resultaat

PostNL verhoogt de winstprognose voor 2013. Het bedrijf verwacht nu een operationeel resultaat van 50 tot 90 miljoen euro, terwijl het eerder nog uitging van 20 tot 60 miljoen euro.

Na belastingen komt dit neer op een stijging van de winst per aandeel met EUR 0,05.

De verhoging is vooral het gevolg van de tariefsverhoging die per 1 augustus 2013 werd doorgevoerd. Daarnaast is er sprake van betere operationele resultaten in alle segmenten.

Het was al enkele weken bekend dat PostNL van de toezichthouder de tarieven mocht verhogen, ter compensatie van de verliezen bij de Nederlandse postactiviteiten.

ABN Amro ziet nu al enkele maanden zaken positief veranderen voor PostNL, waardoor het aandeelhoudersvertrouwen weer kan terugkomen.

Afgezien van de tariefsverhoging, is het ook gunstig dat de rentetarieven uitbodemen, waardoor de dekkingsgraad van het pensioenfonds weer hersteld is tot 106%.

Ook positief is de afschaffing van de bezorging op maandag, waarmee EUR 10-20 miljoen bespaard wordt. Bovendien zal er ooit iets gebeuren met het belang van 30% in TNT Express. Ook dat zou de koers in beweging kunnen zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content