Positieve trend bij Aegon zet zich verder

De toelichting van Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur van Aegon, op de recent gepubliceerde cijfers klonk als volgt:

“Aegon heeft dit kwartaal de positieve trend voortgezet en opnieuw een toename van het onderliggend resultaat en de verkopen laten zien, evenals een sterke stijging van de waarde van de nieuwe productie. Wij blijven de vruchten plukken van belangrijke maatregelen die het management heeft genomen en profiteren daarnaast van gunstige marktomstandigheden. De nettowinst is beïnvloed door onze beslissing om onze aannames voor de ontwikkeling van de rente en de aandelenmarkten aan te laten sluiten op de huidige marktomstandigheden. We hebben bovendien onze sterke kapitaalpositie behouden.”

En verder: “We hebben dit kwartaal onze investeringen in digitale distributie versneld. Overal in ons bedrijf richten we ons op innovatie om onze klanten beter te begrijpen en op hun wensen in te kunnen spelen. Recente initiatieven zijn directe verkoopkanalen in Spanje en Centraal- en Oost-Europa. In het Verenigd Koninkrijk hebben we met ons nieuwe pensioenplatform in één jaar na lancering al meer dan een miljard pond aan activa bereikt.”

Tenslotte: “Met de stappen die we dit kwartaal hebben gezet, zijn we een effectiever bedrijf geworden dat zijn klanten beter van dienst is. We zijn ervan overtuigd dat onze strategie en onze sterke kapitaalpositie ons in staat stellen om leidend te worden in alle door ons gekozen markten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content