Positieve reactie op kwartaalcijfers Yahoo

Op basis van de futures lijken de Amerikaanse beurzen straks lager te willen openen, de futures op de S&P 500 noteren iets lager ten opzichte van het slot van gisterenavond. Ook vandaag wordt het een belangrijke dag wat bedrijfsresultaten betreft, dit aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Yahoo meevallende bedrijfsresultaten bekend, zowel de omzet als de winst kwamen aan de bovenkant van de verwachtingen uit.

Als gevolg van de publicatie van goede cijfers noteert de koers van Yahoo in de nabeurshandel meer dan 4% hoger.

Niet alleen Yahoo kwam na beurs met cijfers, ook Texas Instruments kwam rapporteren. De omzet kwam hier aan de magere kant uit, dit als gevolg van een daling van de vraag naar halfgeleiders. In de nabeurshandel noteert de koers van TI lichtjes in het rood.

Solide resultaten Amerikaanse banken

De goede macro-economische indicatoren kwamen vooral uit de Verenigde Staten, waar de huizenmarkt volgens ABN Amro serieuze tekenen van een opleving vertoont en ook de detailhandelsverkopen sterker blijken dan verwacht.

In Europa waren de indicatoren eerder wat gemengd en uit China werd weliswaar een groeivertraging zichtbaar (met 7,4% in het derde kwartaal), maar de industriële productie en detailhandelsverkopen versnelden juist in september, vergeleken met augustus.

Het beeld werd verder opgefleurd door bedrijfsresultaten die veelal meevielen, vooral bij Amerikaanse banken als Citigroup en Morgan Stanley.

Verder blijven de markten natuurlijk met argusogen kijken naar de uitkomsten van de Europese topontmoeting in Brussel en vooral hoe er zal worden geoordeeld over de plannen van raadspresident Van Rompuy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content