Positief sentiment rond Arcelor Mittal

Het regent momenteel aankoopadviezen voor ArcelorMittal, zo merkt Geert Van Herck van Leleux op. ‘ArcelorMittal bezit meeste potentieel in Europa” stond te lezen in de pers.

De Zwitserse UBS-bank schuift ’s werelds grootste staalproducent als kooptip naar voren om te profiteren van het economisch herstel in de eurozone.

UBS staat trouwens niet alleen met deze visie. De afgelopen dagen ontving ArcelorMittal ook reeds koopadviezen van andere

belangrijke zakenbanken zoals SocGen en Macquarie.

Beleggers hadden alvast een voorschot genomen op deze positieve nieuwsstroom want sinds begin juli is het aandeel ArcelorMittal aan een mooie remonte begonnen.

En deze stijging vindt plaats in een omgeving waarin de conjunctuurhemel boven Europa opklaart. Belangrijke macro-economische indicatoren zoals de producentenvertrouwenindices PMI en de Duitse IFO-indicator (Duits producentenvertrouwen) zijn de afgelopen maanden mooi gestegen en voedden het conjunctuuroptimisme voor de eurozone.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat beleggers in deze omgeving voor de zeer cyclische waarden kiezen. In de eerste

plaats komen dan grondstoffenbedrijven (waartoe de staalgroepen gerekend worden) in beeld als belegging.

Na de sterke koersstijging van de afgelopen weken raadt Van Herck aan ArcelorMittal op koerscorrectie te kopen (advies opbouwen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content