Portugal raakt in nauwe schoentjes, schuldencrisis kan volop losbarsten

De zomer is bijna achter de rug en als bij toverslag steekt de Europese schuldencrisis opnieuw langs alle kanten de kop op. Over het lot van Griekenland valt in de komende weken waarschijnlijk een beslissing, het is nu wachten op het rapport van de troika. De kans is groot dat de Grieken een onvoldoende op hun rapport krijgen.

Portugal maakte gisterenavond bekend dat het afgesproken plafond van 4,50% wat het begrotingsdeficiet betreft zo goed als zeker niet zal gehaald worden.

Dat betekent dat Portugal ofwel uitstel moet vragen ofwel nog meer moet gaan besparen. Het zijn echter precies die besparingen die het land in een steeds diepere neerwaartse spiraal duwen.

Ablynx tevreden over eerste helft van het boekjaar

In een reactie op de halfjaarresultaten van 2012, gaf Edwin Moses, voorzitter en gedelegeerd bestuurder van Ablynx, eerder deze week volgende toelichting:

“We zijn erg tevreden met de vooruitgang die we geboekt hebben tijdens de eerste zes maanden van het jaar, zowel op operationeel als op financieel vlak. Zoals beloofd, beheerden we zorgvuldig onze netto cash burn terwijl we nog steeds aanzienlijk investeren in onze eigen interne en gepartnerde programma’s. We kijken uit naar de tweede helft van het jaar waarin we potentiële proof-of-concept data met het anti-IL-6R Nanobody, ALX-0061, in RA, verwachten, Fase I gegevens voor het eerste geïnhaleerde Nanobody, ALX-0171, bijkomende mijlpaalbetalingen van onze partners en potentiële nieuwe overeenkomsten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content