Pierre-Olivier Beckers (Delhaize): “We hebben sterk vierde kwartaal neergezet”

Vanmorgen maakte Delhaize de resultaten over het boekjaar 2010 bekend. De omzet steeg met 1,50% aan ongewijzigde wisselkoersen en met 7,60% aan actuele wisselkoersen. De winst per aandeel bedroeg 5,73 euro, waarbij vooral opviel dat het vierde kwartaal sterk was.

Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep, verklaarde in de toelichting op de cijfers: “Delhaize beëindigde 2010 inderdaad met een sterk vierde kwartaal, met een verbeterde opbrengstengroei, sterke bedrijfsmarges en een groei van de bedrijfswinst met twee cijfers. Onze bedrijfskosten werden in het vierde kwartaal verlaagd dankzij de aandacht van onze teams voor duurzame kostenbesparingen. Ook de realisatie van vrije cashflow was opnieuw zeer sterk, mooi op tijd gezien onze recente aankondiging van de overname van Delta Maxi Group in Servië.”

Deze overname, die de aanwezigheid van de distributieketen zal uitbreiden in vijf nieuwe landen met goede groeiperspectieven, is een uitstekende kans voor Delhaize Groep om een leidende distributeur te worden in Zuidoost-Europa en een belangrijke stap in de herverdeling van de geografische portfolio over de Amerikaanse, Europese en Aziatische activiteiten.

Beckers sloot zijn toelichting af met de volgende uitspraak: “2010 was het eerste jaar van ons strategisch New Game Plan. We hebben dit jaar onze prijscompetitiviteit verbeterd, onze bedrijfskosten met succes onder controle gehouden, onze groei in onze nieuwere activiteiten opgedreven en onze sterke bedrijfsmarge bewaakt. Wij zijn goed op weg om onze ambitieuze doelstelling van EUR 500 miljoen jaarlijkse brutokostenbesparingen te verwezenlijken tegen eind 2012.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content