Pierre Mariani (Dexia): “Dexia hervormt zich in versneld tempo”

Vanmorgen maakte Dexia de resultaten over het eerste kwartaal bekend. Zoals steeds het geval is, kregen we een dubbele toelichting op de cijfers. Zowel Jean-Luc Dehaene als Pierre Mariani gaven namelijk een korte uitleg.

Jean-Luc Dehaene, voorzitter van de raad van bestuur, verklaarde als toelichting op de cijfers: “Het eerste kwartaal van 2011 ligt in het verlengde van 2010 en staat in het teken van de hervorming van Dexia. De hervorming van onze Groep is een proces van lange adem dat wordt gekenmerkt door het zoeken naar zekerheid, wat een absolute prioriteit blijft. Het feit dat we commercieel terugplooien en onze financiële structuur versterken, stelt ons in staat meer dan ooit een essentiële partner te blijven van de reële economie, door onze rol te bevestigen als grootste kredietverstrekker aan de lokale openbare sector in België en als gespecialiseerd en selectief marktspeler in Frankrijk. Inzake Retail and Commercial Banking komt onze bijdrage aan de financiering van de economie tot uiting in een toename van de uitstaande kredieten met 9 % tegenover maart 2010. Die toename was onder meer mogelijk dankzij investeringen in ons commercieel net in België, Luxemburg en Turkije, waardoor we onze dienstverlening aan de klanten nog konden verbeteren.”

Pierre Mariani, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité, verklaarde: “De resultaten van het eerste kwartaal zijn de uiting van de uitstekende dynamiek van onze commerciële activiteiten. Het nettoresultaat over het eerste kwartaal van 2011 wordt gekenmerkt door de versnelde hervorming van de Groep, maar getuigt eveneens van een stevige commerciële activiteit, zoals blijkt uit de toename van het resultaat vóór belastingen van de commerciële metiers met 36 % tegenover het eerste kwartaal van 2010. Deze prestatie wordt voornamelijk gedragen door de stevige resultaten van de activiteiten Retail and Commercial Banking, Verzekeringen en Investor Services, alsook door de weerstand die wordt geboden door de kredietverlening aan de lokale openbare besturen en het vermogensbeheer. Onze Tier1-ratio verbeterde tot 13,4 % eind maart 2011, wat een bevestiging is van de hoge solvabiliteit van onze groep.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content