Philips signaleert duidelijke verbetering in alle divisies, blijft toch voorzichtig

Philips sloot het vierde kwartaal van 2009 af met een omzet van 7,30 miljard euro en een EBITA van 662 miljoen euro. De verkopen bleven stabiel ten opzichte van het vierde kwartaal van 2008. In de emerging markets werd een stijging van de omzet met 8% vastgesteld. CEO Gerard Kleisterlee waagt zich echter niet aan duidelijke prognoses voor 2010.

De operationele cash flow kwam over de verslagperiode uit op 1,40 miljard euro, de nettowinst bedroeg 260 miljoen euro. Het bedrijf stelt voor om een ongewijzigd dividend van 0,70 euro voor.

Gerard Kleisterlee, president en CEO van Philips: “Het vierde kwartaal was sterk, hetgeen aangeeft dat het bedrijf weerbaarder is geworden. We hebben de economische crisis goed doorstaan. Ik ben vooral verheugd omdat de verbetering in alle divisies van het bedrijf merkbaar is. Zelfs in de divisie Consumer Lifestyle werd omzetgroei opgetekend ondanks het uitblijven van een noemenswaardige opleving in het consumentenvertrouwen. Op basis van de huidige marktomstandigheden is het echter niet mogelijk om al een betrouwbare prognose voor het boekjaar 2010 te geven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content