Philippe Gijsels (BNPP Paribas): Banken hebben het momenteel relatief makkelijk

De afgelopen weken viel op dat de koersen van de bankaandelen niet meer zo uitbundig stijgen als tijdens de periode voordien. De sector wordt nu stilaan weer aan een realiteitstest onderworpen.

Philippe Gijsels (BNPP Paribas): “De banken hebben het momenteel relatief makkelijk, gezien de steile rentecurve. Zij kunnen bij wijze van spreken gratis geld ontlenen om dat vervolgens weer duur uit te lenen. Aan die situatie zal echter vroeg of laat een einde komen. De vraag is dan ook hoe de resultaten van de bankaandelen in de komende kwartalen gaan evolueren.”

Die vraag kan niet alleen voor de banksector worden gesteld, want ook heel wat andere sectoren hebben geprofiteerd van het overheidsingrijpen. Gijsels: “Wat zou de autosector hebben gedaan zonder de ondersteunende maatregelen. In de Verenigde Staten konden ook onder andere de bouw en de distributiesector van verregaande steunmaatregelen profiteren. Deze sectoren zouden zonder de steunmaatregelen heel andere resultaten te zien gegeven hebben. Het valt nog af te wachten hoe de resultaten – in de banksector maar ook daarbuiten – gaan evalueren wanneer deze maatregelen stoppen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content