Peter Vanden Houte (ING): ‘Inflatiebescherming wordt belangrijker”

Een inflatoir klimaat maakt beleggen er niet gemakkelijker op. Zo begint het beursenthousiasme wat te tanen. In maart meende nog slechts 28% van de beleggers dat de beurs in de komende maanden zal stijgen, terwijl 23% de omgekeerde mening is toegedaan.

Peter Vanden Houte (ING): ‘Het is al van maart 2009 geleden dat zo weinig beleggers een stijging van de beurs anticiperen. Nochtans ziet 45% van de respondenten een belegging in minder risicovolle sectoren wel zitten, het hoogste cijfer sinds april 2010. Obligaties daarentegen kunnen opnieuw op minder bijval rekenen. Amper 27% vindt het een goed moment om in vastrentend papier te beleggen, terwijl 31% dit afraadt.”

Helemaal onlogisch is dit niet, want de obligatiekoersen zijn kwetsbaar wanneer de inflatie stijgt. Vanden Houte: “Gevraagd naar zijn favoriete belegging om beschermd te zijn tegen stijgende inflatie, kiest liefst 54% van de Belgen voor vastgoed. Goud gooit met 22% nog altijd hoge ogen, terwijl de aandelen met 10% aanhangers al op enige afstand volgt. Maar dit alles veronderstelt natuurlijk dat de inflatievrees van de beleggers terecht is. ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet zal het niet graag horen …”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content