Peter Praet waarschuwt dat crisis erger dreigt te worden dan die van 2008

Op basis van de futures gaan de Europese beurzen min of meer stabiel openen, ondanks het akkoord over Spanje dat gisteren werd bereikt.

De Spaanse banken krijgen nog deze maand een kapitaalinjectie van 30 miljard euro, bedrag dat eventueel kan worden aangevuld tot 100 miljard euro wanneer zulks noodzakelijk zou zijn. Bovendien krijgt Spanje een extra jaar tijd om het begrotingsdeficiet te reduceren tot 3%.

Concreet betekent dus dat dit tekort pas tegen 2014 3% van het BBP moet bedragen. De Europese ministers van Financiën hebben bovendien toegestemd dat rechtsstreekse hulp aan banken vanuit het steunfonds mogelijk wordt. De maatregelen zijn uiteindelijk bedoeld om te voorkomen dat Spanje als natie binnenkort om hulp moeten komen aankloppen.

De beslissingen werden genomen na een marathonzitting van 9 uur, hetgeen de ernst van de situatie aangeeft. Peter Praet van de Europese Centrale Bank waarschuwde dat de huidige Europese crisis erger dreigt te worden dan die van 2008 na de val van Lehman Brothers. Ze zit dieper en is meer fundamenteel van aard.

BinckBank koopt 70.612 eigen aandelen in

In het kader van het aandeleninkoopprogramma zoals aangekondigd op 16 december 2011, maakt BinckBank bekend dat gedurende de periode van 2 juli tot en met 6 juli 70.612 aandelen

BinckBank zijn ingekocht tegen een gemiddelde prijs van € 6,3441.

De uiteindelijke prijs wordt op maandbasis berekend en gepubliceerd en kan daarom afwijken van de gemiddelde prijs op weekbasis. Het aandeleninkoopprogramma loopt tot nader order door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content