Perfecte storm in Spanje gaat nog meer banken mee afgrond intrekken

Bankia heeft 19 miljard euro aan extra financiering nodig en de financiële markten vragen zich nu af met welke afrekening de andere Spaanse banken voor de proppen gaan komen. Een perfecte storm in Spanje dreigt nog meer banken mee in de afgrond te trekken.

Volgens Edward Thomas van Qantum Global Wealth Management is het probleem dat Spanje al de schulden die op het land afkomen niet zomaar kan financieren.

Thomas vreest dat we als de eindafrekening van de Spaanse banken onder ogen krijgen, we ons een hoedje gaan verschieten.

Inmiddels noteren de meeste Europese beurzen nog steeds in de plus, maar het onderliggend sentiment blijft afwachtend. De Euro Stoxx 50 kan een winstje van ongeveer een half procent vasthouden, maar de BEL 20 is al lichtjes in het rood teruggevallen.

Befimmo kondigt de afsluiting van een private plaatsing van obligaties in de Verenigde Staten aan

In het kader van haar herfinancieringsprogramma, heeft Befimmo CommVA op woensdag 30 mei 2012 een private plaatsing van obligaties op naam (“Notes”) afgesloten voor een bedrag van 165 miljoen $ en 22 miljoen £, wat in euro overeenkomt met een totaalbedrag van ongeveer 150 miljoen. Befimmo heeft het wisselkoersrisico ingedekt door terzelfdertijd Cross Currency Rate Swaps af te sluiten.

De obligaties werden geplaatst bij Amerikaanse en Britse institutionele beleggers. De plaatsing bestaat uit drie delen: een eerste deel van 22 miljoen £ aan obligaties met een looptijd van 7 jaar, een tweede deel van 75 miljoen $ aan obligaties met een looptijd van eveneens 7 jaar en een derde deel van 90 miljoen $ aan obligaties met een looptijd van 8 jaar.

De overeenkomst tot uitgifte van deze Notes (“Note Purchase Agreement”) omvat een clausule betreffende controlewijziging. Deze clausule geeft elke belegger het recht om een vervroegde terugbetaling te verzoeken van zijn Notes a pari en dit indien een controlewijziging zich voordoet die, ofwel, indien Befimmo CommVA genoteerd is op “Investment Grade”-niveau (minimum BBB- (Standard & Poor’s), Baa3 (Moody’s) of BBB- (Fitch)), een ratingverlaging met zich meebrengt voor Befimmo CommVA beneden dit niveau, ofwel, indien Befimmo CommVA genoteerd is onder “Investment Grade”-niveau, geen herziening van de rating naar boven tot “Investment Grade”-niveau met zich meebrengt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content