Patrick Moonen (ING): “We zijn overgestapt naar meer defensieve aandelen”

De beurzen blijven goed op dreef, waarbij vooral de Amerikaanse aandelen het voortouw hebben genomen. Soms ziet het er naar uit dat de beurzen alle slecht nieuws negeren en alleen maar oog hebben voor goed nieuws. Maar toch lijkt het raadzaam om een wijziging in de aandelenportefeuille aan te brengen.

Patrick Moonen (ING): “We zijn inderdaad overgestapt naar meer defensieve aandelen, waarbij we de posities in cyclische waarden stilaan hebben afgebouwd. Daarmee bedoelen we zowel materials als de energiesector.”

Moonen en het analistenteam van ING vreest namelijk dat de economische groei over het hoogtepunt heen is: “Een aantal factoren wijzen inderdaad in die richting. Ik denk daarbij onder andere aan de ISM-index voor de dienstensector in de VS en aan de IFO in Duitsland. Verder lijkt de winstgroei af te zwakken, er zijn minder positieve verrassingen dan enkele maanden geleden. Tenslotte zijn de waarderingen vrij fors geworden, met 30 keer de verhouding koers/boekwaarde bevinden we ons op het hoogste niveau ooit. Het is dus zaak om iets voorzichtiger te worden, vandaar dus onze overstap richting gezondheidssector en nutsbedrijven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content