Pascale Weber (KBC Sec.): “Lichte teleurstelling D’Ieteren Auto wat betreft top line”

D’Ieteren gaf in de tweede helft van november een trading update over het derde kwartaal. Dit waren de meest markante feiten:

•Zeer goed derde kwartaal voor de hele groep.

•Verdere stijging van de verkopen1 met 9,9% in het derde kwartaal en met 12,5% over de eerste negen maanden van het jaar.

oD’Ieteren Auto: stijging van het marktaandeel tot 20,03% in het derde kwartaal op een markt van nieuwe voertuigen die met 11,9% steeg. Het gecumuleerd marktaandeel bedraagt 19,87%. Stijging van de verkopen met 7,7% in het derde kwartaal (11,8% sinds het begin van het jaar).

oBelron: verdere groei van de verkopen met 15,9% in het derde kwartaal (18,5% sinds het begin van het jaar), waarvan 6% organisch (9,2% sinds het begin van het jaar) en 3,3% extern (2,6% sinds het begin van het jaar).

oAvis Europe: stijging van de volumes, van de verhuuropbrengsten per dag en van het vlootgebruik in het derde kwartaal (stijging van de verhuuropbrengsten van juli tot oktober met 4,5%, volgens het persbericht van Avis Europe).

•Stijging van het courant geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, met 20,0% in het derde kwartaal en met 45,4% sinds januari 2010.

•Verwachte stijging van het courant geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, met ongeveer 30% over het volledige jaar (ten opzichte van meer dan 25% eerder aangekondigd).

•Voorstel om het D’Ieteren aandeel in tien te splitsen.

Pascale Weber (KBC Securities): “Ik ben licht teleurgesteld bij D’Ieteren Auto wat betreft de top line, maar daar staat een sterke groei bij Belron tegenover. Het koopadvies blijft gehandhaafd, het koersdoel wordt verhoogd van 450 naar 480 euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content