Palmolieprijs op het hoogste niveau in zes maanden, volgt prijsstijging ruwe olie

De palmolieprijs is gestegen tot het hoogste niveau voor de afgelopen zes maanden. De stijging ging gepaard met een herstel van de olieprijs en met een prijsstijging voor sojaboonolie.

De hogere palmolieprijs heeft onder andere te maken met de weer grotere belangstelling voor biobrandstoffen. Gisteren steeg de olieprijs met bijna 3% en dat was de sterkste stijging in een maand tijd.

Aanleiding was het bericht dat de Amerikaanse regering een scherpe daling van de voorraden aan ruwe olie en aan gedistilleerde producten aankondigde. De prijs voor soja-olie steeg anderzijds het sterkst voor de afgelopen drie weken.

De stijging van de prijs voor soja-olie had te maken met een toename van de vraag uit China. Op de Malaysia Derivatives Exchange steeg de prijs voor palmolie met 1,60%.

Sandeep Bajoria, chief executive officer van Sunwin Group in Mumbai is van mening dat de palmolieprijs kan blijven stijgen tot in maart, wanneer de oogst van sojaboonolie uit Zuid-Amerika naar de markt komt.

De prijs van palmolie is dit jaar al met 54% gestegen, dit als gevolg van een gestegen vraag vanuit China en India. De voorraden zijn in oktober met 2% gedaald, zo maakte de Malaysian Palm Oil Board gisteren bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content